Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Image

 
AnasayfaPortalGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Çikolatalı Üçgen veya Törkiş Bar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
gula_dersime
Admin
Admin



Mesaj Sayısı : 114
Kayıt tarihi : 17/02/08
Yaş : 38
Nerden : gunesin dogdugu yerden

Kullanıcı Bilgileri
Level:
Çikolatalı Üçgen veya Törkiş Bar Left_bar_bleue1000000/1000000Çikolatalı Üçgen veya Törkiş Bar Empty_bar_bleue  (1000000/1000000)
Kişisel Bir İleti Giriniz: ask zordur
Hangi Takımlısınız: Fenerbahçe

Çikolatalı Üçgen veya Törkiş Bar Empty
MesajKonu: Çikolatalı Üçgen veya Törkiş Bar   Çikolatalı Üçgen veya Törkiş Bar Icon_minitimePtsi Şub. 18, 2008 5:55 pm

Tarife ait bilgiler
Yemek :Çikolatalı Üçgen veya Törkiş Bar
Tür :Tanımsız
Mutfak :Genel mutfağı
Süre : Çikolatalı Üçgen veya Törkiş Bar StarÇikolatalı Üçgen veya Törkiş Bar StarÇikolatalı Üçgen veya Törkiş Bar Star
Zorluk : Çikolatalı Üçgen veya Törkiş Bar StarÇikolatalı Üçgen veya Törkiş Bar StarÇikolatalı Üçgen veya Törkiş Bar Star
MALZEMELER
70 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
70 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
55 gr pudra şekeri
170 gr un
25 gr kakao
50 gr pötibör bisküvi

Üzeri için gerekli olanlar:
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir karıştırma kabının içine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve margarini koyalım. Üzerine pudra şekerini ekleyip, bir çatal veya mikserin düşük devriyle 2 dakika kadar çırpıp, katı bir krema haline getirelim.
Sonra üzerine un ve kakaoyu ekleyelim. İster bir robotta ya da bir naylon torbanın içinde döverek un haline getirdiğimiz pötibör bisküviyi de yukarıdaki karışımın üzerine ilave edelim.
Yine mikserin düşük devriyle veya bir spatula ya da kaşık yardımıyla hamuru iyice karıştıralım. Tüm malzemelerin birbiriyle karışıp, özleşmelerini sağlayalım. Bu arada fırına dayanıklı, küçük boy yani 25-30 cm çapında yuvarlak veya bu boyutlarda kare, dikdörtgen bir kalıbın içini iyice yağlayalım. Bunun için oda sıcaklığında iyice yumuşamış bir tatlı kaşığı kadar margarini, elle veya kağıt bir peçeteyi top yaparak kalıbın her tarafına sürelim. Bir pasta fırçası da kullanabilirsiniz. Ya da yağı iyice eritipte kalıbı yağlayabilirsiniz. Fırın kabımızın yağlama işi bittiğine göre artık kek hamurumuzu kalıba bir güzel yerleştirip, yayalım. Sonrada 175 dereceye ayarlı ve 10 dakika önceden ısıtılmış fırının orta gözünde 22-25 dakika kadar pişirelim. Hemen fırından çıkaralım ve ılınmasını bekleyip, küçük üçgenler şeklinde dilimleyelim. İstediğiniz biçimde de kesebilirsiniz. Sonra da kakao ve pudra şekerini karıştırıp, bir çay süzgecinin içine koyarak dilimlerin üzerine serpiştirelim. Soğuyunca servise sunalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Çikolatalı Üçgen veya Törkiş Bar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Serbest Köşe :: KADIN-ÖZEL-
Buraya geçin: