gula_dersime Admin
Mesaj Sayısı : 114 Kayıt tarihi : 17/02/08 Yaş : 38 Nerden : gunesin dogdugu yerden
Kullanıcı Bilgileri Level: (1000000/1000000) Kişisel Bir İleti Giriniz: ask zordur Hangi Takımlısınız: Fenerbahçe
| Konu: Çarçabuk Bir Fanfin Makarna Ptsi Şub. 18, 2008 5:54 pm | |
| Tarife ait bilgiler Yemek : | Çarçabuk Bir Fanfin Makarna | Tür : | Tanımsız | Mutfak : | Genel mutfağı | Süre : | | Zorluk : | |
MALZEMELER 1 paket penne makarna 7-8 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet orta boy kuru soğan 1-2 diş dövülmüş sarmısak 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
HAZIRLANIŞI Öncelikle soğanı çok ince ince yemeklik doğrayalım. Sarmısağı dövelim. Geniş ve derin bir makarna tenceresinin içine 7-8 su bardağı su koyalım ve kaynamaya bırakalım. Su kaynamaya başlar başlamaz tuzunu atalım. Penne makarnamızı suya ekleyelim ve bir tahta kaşıkla karıştıralım. Yine ara sıra karıştırma işini ihmal etmeden 8-10 dakika kadar makarnayı pişirelim. Süzdürüp bir kenara koyalım. Şimdi de sosu hazırlamaya başlayalım. Aslında en doğru zamanlama bir tarafta makarna haşlanırken öte yandan da sosu yapmaktır. Sonuçta ikisi de aynı zamanda pişip, hemen sıcağı sıcağına birbirleriyle harmanlanır. Sos için geniş veya derin bir tava ya da yabancıların kaserol (casserole) dedikleri uzun saplı ufak tencereye sıvıyağı koyup, hemen dövülmüş sarmısakla ince kıyılmış soğanları ekleyelim. Bir tahta kaşıkla karıştırarak, soğanların rengi iyice sararıncaya kadar 5-6 dakika kavuralım. Öte yandan sosun daha düzgün ve homojen yapıda olması için, derin bir tasın içinde; krema, et suyu, un, tuz, karabiberi çatalla iyice çırpalım ve kavrulan soğanların üzerine aktaralım. Yine tahta kaşıkla sürekli karıştırarak sosumuz katılaşıp, koyulaşıp, muhallebi kıvamına gelinceye değin karıştıralım. Zaten sos kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra altını söndüreceğiz. Hemen sıcakken haşlanmış makarnaları sosun içine ekleyip, fazla ezmeden hafifçe karıştıralım. Eğer varsa parmesan peyniri rendesini ilave edip hatta çok ince kıyılmış maydanozla da karıştırabilirsiniz.
| |
|