Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Image

 
AnasayfaPortalGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Çarçabuk Bir Fanfin Makarna

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
gula_dersime
Admin
Admin



Mesaj Sayısı : 114
Kayıt tarihi : 17/02/08
Yaş : 38
Nerden : gunesin dogdugu yerden

Kullanıcı Bilgileri
Level:
Çarçabuk Bir Fanfin Makarna Left_bar_bleue1000000/1000000Çarçabuk Bir Fanfin Makarna Empty_bar_bleue  (1000000/1000000)
Kişisel Bir İleti Giriniz: ask zordur
Hangi Takımlısınız: Fenerbahçe

Çarçabuk Bir Fanfin Makarna Empty
MesajKonu: Çarçabuk Bir Fanfin Makarna   Çarçabuk Bir Fanfin Makarna Icon_minitimePtsi Şub. 18, 2008 5:54 pm

Tarife ait bilgiler
Yemek :Çarçabuk Bir Fanfin Makarna
Tür :Tanımsız
Mutfak :Genel mutfağı
Süre : Çarçabuk Bir Fanfin Makarna StarÇarçabuk Bir Fanfin Makarna StarÇarçabuk Bir Fanfin Makarna Star
Zorluk : Çarçabuk Bir Fanfin Makarna StarÇarçabuk Bir Fanfin Makarna StarÇarçabuk Bir Fanfin Makarna Star
MALZEMELER
1 paket penne makarna
7-8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet orta boy kuru soğan
1-2 diş dövülmüş sarmısak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Öncelikle soğanı çok ince ince yemeklik doğrayalım. Sarmısağı dövelim.
Geniş ve derin bir makarna tenceresinin içine 7-8 su bardağı su koyalım ve kaynamaya bırakalım. Su kaynamaya başlar başlamaz tuzunu atalım. Penne makarnamızı suya ekleyelim ve bir tahta kaşıkla karıştıralım. Yine ara sıra karıştırma işini ihmal etmeden 8-10 dakika kadar makarnayı pişirelim. Süzdürüp bir kenara koyalım. Şimdi de sosu hazırlamaya başlayalım. Aslında en doğru zamanlama bir tarafta makarna haşlanırken öte yandan da sosu yapmaktır. Sonuçta ikisi de aynı zamanda pişip, hemen sıcağı sıcağına birbirleriyle harmanlanır. Sos için geniş veya derin bir tava ya da yabancıların kaserol (casserole) dedikleri uzun saplı ufak tencereye sıvıyağı koyup, hemen dövülmüş sarmısakla ince kıyılmış soğanları ekleyelim. Bir tahta kaşıkla karıştırarak, soğanların rengi iyice sararıncaya kadar 5-6 dakika kavuralım.
Öte yandan sosun daha düzgün ve homojen yapıda olması için, derin bir tasın içinde; krema, et suyu, un, tuz, karabiberi çatalla iyice çırpalım ve kavrulan soğanların üzerine aktaralım. Yine tahta kaşıkla sürekli karıştırarak sosumuz katılaşıp, koyulaşıp, muhallebi kıvamına gelinceye değin karıştıralım. Zaten sos kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra altını söndüreceğiz. Hemen sıcakken haşlanmış makarnaları sosun içine ekleyip, fazla ezmeden hafifçe karıştıralım. Eğer varsa parmesan peyniri rendesini ilave edip hatta çok ince kıyılmış maydanozla da karıştırabilirsiniz.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Çarçabuk Bir Fanfin Makarna
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Makarna Dedikodu

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Serbest Köşe :: KADIN-ÖZEL-
Buraya geçin: